Scaune de unică folosinţă?

Scaune de unică folosinţă?

Trăim într-o societate de consum, asta e clar ca lumina zilei. Ne-am obişnuit cu produsele de unică folosinţă, fac parte din viaţa noastră şi ne oferă comoditate, în foarte multe situaţii. Cei care au prins vremurile dinainte de 1990, îşi amintesc că existau mici ateliere de reparaţii pentru aproape orice. Nimic nu se arunca, pe vremea accea. Brichetele se duceau la umplut, ciorapii – la remaiat, păpuşile, umbrelele, încălţămintea, aparatele electronice – la reparat. Nu şi în zilele noastre. Preţurile au devenit mici, odată cu producţia de masă, nu se mai justifică astfel de intervenţii.
Unde se trage o linie, totuşi, între produsele pentru o singură utilizare şi cele pentru utilizare îndelungată? In funcţie de valoarea şi de aria de utilizare a unui produs, putem decide câtă importanță au calitatea și durabilitatea acestuia.
Când cumperi un autoturism, iei în calcul garanția pe care o primești? Faci o estimare a costurilor pe o perioadă de utilizare? Nu îl arunci la prima revizie, nu? Ei, bine, nu ar trebui să difere mult abordarea în ce priveste scaunele de birou. Mai ales că, la scaunele de birou „serioase”, primești tot atâta garanție cât pentru un autoturism de lux, plus că scaunele nu mai au nevoie de revizii, consumabile etc.!
Scaunele ieftine, de foarte slabă calitate, cedează repede, se strică, se rup, devin nefuncționale. Ce înseamnă asta? Că vei cumpăra altele. Dacă sunt la fel de proaste, nu ai decât să aștepți fix acelasi rezultat! Practic, pot fi numite „de unică folosință”.
Dacă decizi să renunți la scaunele de slabă și foarte slabă calitate, vei avea de câștigat, în final. Iar, în primă fază, iată pe cine bucuri:
  1. Natura. Părțile componente ale scaunelor de birou sunt fabricate din lemn, metal, plastic, material textil, sintetic sau piele naturală. În mod evident, toate acestea necesită materii prime, prelucrare (uneori cu emisii în atmosferă), transport. Deși unele sunt reciclabile, în diverse proporții, altele ajung deșeuri, după ce un scaun de birou este aruncat. Pe scurt – cu fiecare lună sau an în care NU arunci un scaun de birou, ușurezi efortul ecologic al planetei. Înmulțește cu numărul total de scaune din compania ta, iar calculul devine relevant! Va să zică, iată încă o modalitate să susții viitorul planetei.
  1. Angajații. Îți vor mulțumi că le oferi niste scaune pe care să poată să stea comod toate orele de muncă la birou. Vor fi conștienți că firma pentru care lucrează are o abordare corectă față de propria imagine si față de personal. Vor deveni și mai loiali companiei. Vor fi mai puțin expuși bolilor profesionale. Cu mai puține dureri de spate, vor fi mai eficienți.
  1. Acționarii firmei. Pe lângă eficiența îmbunătățită a angajaților, aceștia vor regăsi, în profitul companiei, un plus. Aceasta, imediat ce vor înțelege că investiția în scaune de birou este una pe termen mediu. Că nu e rentabil să schimbi toată ziua computere, mașini, sau alte „unelte” de lucru, pentru că politica asta e păguboasă.
Iată, deci, care ar fi o abordare sănătoasă a unei investiții în scaune de birou. E foarte probabil că nu ai luat în calcul, până acum, cele de mai sus. Sper, însă, că o vei face, spre binele companiei tale!
Dacă vrei să alegi niște scaune optimizate pentru fix nevoile tale de utilizare, suntem bucuroși să te ajutăm! Contactează-ne cu încredere!